Hier is van alles te doen

Een spontane wandeling door de polder omdat de zon schijnt. Of de fiets pakken naar het Lage Bergse Bos. Misschien nog even snel een boodschap halen in het centrum van Bergschenhoek. In en rondom Polderwijk ligt een heel scala aan fijne voorzieningen op loop- en fietsafstand.

Scholen

In de omgeving zijn verschillende scholen en kinderopvangen gevestigd. Vanuit Polderwijk fiets je er zo heen. En ook voor je puber is er ruime keuze in de directe omgeving. Op ongeveer vijf minuten fietsen, aan de rand van Wilderszijde, liggen twee middelbare scholen, het Wolfert Lyceum en het Melanchton Bergschenhoek. Iets verderop, nog steeds binnen fietsafstand, het Melanchton Berkroden en het Wolfert Lansing.

image alt

Heerlijk bewegen

In en rondom de Wilderszijde zijn er volop sport- en ontspanningsmogelijkheden. Wat dacht je skaten in het Annie MG Schmidtpark en je uitleven op de diverse sportvelden in de buurt. Of een spontane picknick in Park de Polder in het oosten van Polderwijk en met de kinderen naar de Tuin van Floddertje. Of je nou energie krijgt van voetbal, hockeyen, tennis, of gewoon lekker wandelen en fietsen. Vanuit Polderwijk is er voor ieder wat wils.

image alt

Even een boodschap doen

Voor je dagelijkse boodschap fiets of wandel je naar de buurtsuper in Groenwijk. Hier vind je ook diverse horecagelegenheden én op de grens met Waterwijk ligt een heerlijk park met allerlei (sport)voorzieningen. Daarnaast is er in Wilderszijde een sporthal, een gezondheidscentrum en een sociaal-cultureel ontmoetingscentrum .

Lansingerland

Ben je op zoek naar afwisseling, dan is er in de dorpskernen van Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk) genoeg te doen en te beleven. Een hapje eten bij een van de eetcafés bijvoorbeeld of even bijkletsen tijdens een high tea bij het Polderhuis. Natuurlijk vind je hier ook diverse bekende ketens en ruim gesorteerde supermarkten.

Voorzieningen in de buurt? Je leest het hier
Vragen? Neem contact met ons op