Kom jij straks ook Thuis in Wilderszijde?

18 september '23

Hoera! De realisatieovereenkomst voor de ontwikkeling van Wilderszijde is getekend!

Op 5 juli 2023 hebben BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Batenburg bouw & ontwikkeling samen met de gemeente Lansingerland hun handtekening gezet.

image alt

Dat is goed nieuws!

Want met deze handtekening start de ontwikkeling van zo’n 1200 duurzame, betaalbare woningen in Wilderszijde, dé nieuwe wijk van het mooie Lansingerland. In het gehele gebied komen straks maar liefst 2.700 nieuwe koop- en huurwoningen. De helft daarvan valt in de categorie sociale huur, betaalbare huur en bereikbare koopwoningen.

image alt

Een wilde woondroom

Natuurlijk zijn de woningen in Wilderszijde niet alleen mooi en betaalbaar. Je woont hier namelijk ook nog eens duurzaam. De energieneutrale woningen zijn voorzien van warmtepompen en zonnepanelen. Dat is alleen goed voor het milieu, maar ook voor de energierekening. En we gaan nog een stap verder. Want aangenaam wonen is meer dan een duurzaam huis. En dus komt er veel water en groen in de openbare ruimte. Dat bevordert de biodiversiteit én we anticiperen ermee op klimaatverandering. Zo wordt Wilderszijde een fijne, groene en dorpse wijk waar je heerlijk woont, speelt, werkt en elkaar ontmoet.

image alt

Over Wilderszijde

Je vindt Wilderszijde op de grens van Rotterdam, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Dé plek waar dorp en stad, groen en water, parken en ongerepte natuur samen komen. Samen met Batenburg ontwikkelen we hier woningen in drie verschillende woongebieden. Groenwijk, Waterwijk en Polderwijk worden ieder fijne buurtjes met elk hun eigen sfeer. Er komen appartementen, rijwoningen, vrijstaande huizen. Maar ook basisscholen, een gezondheidscentrum, horecagelegenheden en winkels. Kortom, een gezellige, levendige woonwijk met alles binnen handbereik. Hier leef je het échte Lansingerleven.

image alt

Planning

Op dit moment werken we hard aan de voorbereidingen. Begin 2024 verwachten we te starten met de verkoop van de eerste woningen. Wil je ook op de hoogte blijven of je alvast inschrijven? Dat kan! Op thuisinwilderszijde.nl vind je alle informatie.

Wilderszijde, wie wilder niet wonen?