Wilderszijde, thuis in houtbouw

28 mei '24

Van de buitenkant ziet jouw nieuwe woning in Wilderszijde er heel normaal uit. Donkere dakpannen, warm roodbruin metselwerk en fraaie houten geveldetails. Maar achter deze gevel is er iets speciaals aan de hand. De woningen in deze groene wijk zijn namelijk opgebouwd uit hout. En daar vertellen we je graag wat meer over!

image alt

HSB of wel houtskeletbouw

In Wilderszijde werken we straks met een specifieke houtbouwtechniek, namelijk houtskeletbouw (HSB). De structuur van de HSB bestaat, zoals de naam al zegt, uit een skelet van houten balken. Zo’n constructie is lekker licht, wat maakt dat deze bouwvorm zich perfect leent voor prefab bouwen. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Uit de fabriek

Prefab is een afkorting van prefabricage en bij deze vorm van bouwen worden de belangrijkste onderdelen van jouw woning gemaakt in de fabriek. Denk bijvoorbeeld aan binnen- en buitenwanden, vloeren, isolatie, deuren, kozijnen, ramen en de dakconstructie. Vervelende weersomstandigheden hebben dus minder invloed op de materialen en het bouwproces. Wanneer de elementen klaar zijn, dan gaan ze op transport naar de bouwlocatie. Een kraan tilt alles op de funderingsvloer en binnen ongeveer vijf dagen staat er een wind- en waterdichte woning. Klaar voor de afwerking, zowel binnen als buiten.

image alt

Weinig verschil

De buitenkant van de woning is gemetseld en aan de binnenzijde is het houten skelet afgewerkt met gips. En dat is natuurlijk best wel fijn. De komende tijd nemen we je verder mee in de wereld van houtbouw, delen de voordelen én ontkrachten fabels.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Ook wonen in Wilderszijde? Bekijk hier het aanbod