Wilderszijde; Landschap van ontmoetingen

Wilderszijde is niet zomaar een nieuwe woonwijk. Het is een unieke woonwijk op een unieke locatie. Precies op de plek waar stad en land elkaar ontmoet. Een wijk waar je elkaar verwacht en onverwachts tegenkomt. En waar wonen en genieten elke dag samenkomt. Een landschap van ontmoetingen.

image alt

Wonen op de grens van stad en land

Vanuit je luie stoel het groen in kijken en zo nog even snel een boodschap halen. In Wilderszijde kan het. Hier woon je gemoedelijk en dorps aan de rand de polder. Je geniet hier van de natuur, van de gezelligheid en van elkaar. Met groen en water om te kunnen spelen, sporten, wandelen en ontspannen. Wilderszijde is die dorpse wijk waar alles op de fiets bereikbaar is; zelfs de stad, want ook daar ben je zo. Polderwijk is het meest zuidelijke deel van Wilderszijde. Hier is het omringende polderlandschap door de groene straatjes en slootjes goed voelbaar. Je woont er landelijk, maar met alle voorzieningen om de hoek.

image alt

Wilderszijde is er voor iedereen

Er komen veel verschillende woningen in Wilderszijde, gebouwd tussen groen en water. Je vindt hier straks eengezinswoningen, appartementen voor starters en levensloopbestendige woningen. Met zo’n 2700 koop- én huurwoningen in verschillende prijsklassen is er voor iedereen wel een woning te vinden. Samen met de vele voorzieningen maakt het Wilderszijde dynamisch en gezellig. Je ontmoet elkaar op verrassende plekken. Op een bankje in het park of op het bankje voor je huis. Bij de buurtsuper of in een van vele de speeltuintjes.

Duurzaam en comfortabel wonen

Wilderszijde is een klimaatadaptieve wijk. Met natuurvriendelijke oevers, groene daken op de scholen en wadi’s is het hier aangenaam op warme dagen én kunnen we het water opvangen als het regent. Natuurlijk zijn de woningen gasloos en energiezuinig. En omdat de auto in Wilderszijde te gast is, is er alle ruimte voor fietsers, voetgangers en spelende kinderen. De gescheiden inzameling van huisvuil gebeurt zoveel mogelijk aan de rand van de woonbuurten en met diverse pick-up points in de wijk mis jij nooit meer jouw bezorger.

Wilderszijde, een wilde woondroom